Griekse Kruiden / Griekse keuken kruiden / Griekse Kruiden Diverse soorten
Griekse Salade Kruiden-Mix
Heerlijke salade kruiden om uw eigen griekse salade te maken.
Griekse Rode Safraan (Saffraan)
Topkwaliteit uit Kozani, deze streek staat er over de hele wereld bekend om.
Griekse rode safraan wordt beschouwd als de koning van de kruiden. Een kleine hoeveelheid geeft een uitstekende smaak, kleur en geur in alle gerechten. Krokos Kozanis is prachtig puur en in combinatie met koffie of thee vormt het een uitstekende drank.
Doosje 1 gram
Gebruik Griekse Kruiden:
Basilicum (koningskruid)
Basilicum heeft een sterke geur en heerlijk aroma en wordt vooral veel bij tomaatgerechten gebruikt. Basilicum is een smaakmaker voor soepen, sauzen, groenten, kaas, ei, vis, vlees, gevogelte, konijn en lever. .
Oregano:
Gebruik in salades, soep en sauzen,stoofschotels,pizza, maar ook kan het in thee gebruikt worden. Verrijk je olijven met oreganokruiden, knoflookschijfjes, exta virgin olijfolie en wat oreganokruiden en laat deze een dag intrekken, heerlijk !!!
Recept:
Tomatensalade met verse Ui en oregano.
Snijd de ui in dunne ringen. Schep de uiringen om met wat suiker. Zet ze voor een half uur weg en voeg daarna wat azijn naar smaak toe. Snijd de tomaat in stukken en bestrooi met zout en peper (uit een molen). Schep vlak voor het opdienen het uienmengsel om met de tomaten en oreganokruiden en voeg 3 eetlepels extra virgin olijfolie toe en een een eetlepel Tijmhoning toe.
Rosemarijn:
Een heerlijk welbekend kruid uit met een rijk aroma en een unieke smaak. Wordt gebruikt in diverse sauzen, vis en vlees. Op Kreta is Rozemarijn zeer gewaardeerd in de traditionele keuken. Handmatig geplukt in het wild en zorgvuldig gedroogd de Felea Rozemarijn staat garant voor een unieke aromatische en gastronomische ervaring en beleving.
Recept:
Vis in de oven met vier eetlepels Extra Virgin Olijfolie, een teentje knoflook, wat citroensap en drie eetlepels (griekse) witte wijn en twee theelepels fijne Rozemarijn.